جولانی رهبر تحریر الشام : نخست وزیر سابق، همچنان اداره کشور را در دست خواهد داشت.
رادیو تلویزیون دولت سوریه به دست مخالفان افتاد.
نخست وزیر سوریه در پیام تصویری اعلام کرد که در خانه اش است و آماده همکاری با هر کادر رهبری است که از سوی مردم انتخاب شود.
وبگاه قطری العربی الجدید نیز گزارش داد پس از حملاتی که در ۲۷ نوامبر گذشته در چندین منطقه از کشور آغاز شد، گروههای مسلح مخالف روز یکشنبه اعلام کردند توانستند دمشق پایتخت را تحت کنترل بگیرند و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را مجبور به فرار از خارج از خاک سوریه کنند.
طبق این گزارش مخالفان مسلح پس از اینکه توانستند در شبهای شنبه و یکشنبه از چندین محور وارد اکثر محلههای شهر حمص شوند، در ساعات گذشته دمشق نیز شاهد تحولات سریعی بود به طوریکه نیروهای مخالفان مسلح بدون هیچ نشانهای از استقرار ارتش سوریه وارد پایتخت شدند.
گفته شده بشار اسد از طریق فرودگاه بینالمللی دمشق که توسط ارتش و نیروهای امنیتی تخلیه شده بود، سوریه را ترک کرد. هنوز مقصد اسد مشخص نیست.
در شمال و شمال شرقی سوریه هم نیروهای کردی ( گروه قسد) توانستند بخش هایی گسترده ای را تصرف کنند.
شهرهای حلب (شمال) و حماه (مرکز) در روزهای گذشته از کنترل دولت سوریه خارج شدند. گروه های مسلح تلاش می کنند شهر “حمص” را هم تصرف کنند تا به شهر دمشق برسند. در جنوب هم شهرهای سویدا و درعا سقوط کردند. گروه های مسلح تلاش می کنند از شمال و جنوب به دمشق برسند. در شمال و شمال شرقی سوریه هم کردها (گروه قسد) شهر دیرالزور (شرق) را تصرف کردند.
حذف عکس بشار اسد و پرچم جمهوری عربی سوریه در شهر حماه
– سقوط شهر صنمین در شمال درعا (جنوب سوریه)
– ارتش سوریه مراکز خود در شهر قنیطره در جنوب غربی سوریه و در مرز اسرائیل را تخلیه کرد.
– مخالفان مسلح : سقوط پایگاه های دولتی در غرب استان دمشق
شهر حماه بعد از سقوط – نیروهای تحریر الشام در مقابل ساختمان استانداری حماه – مرکز سوریه
– مخالفان مسلح از آغاز حملات به استان دمشق (پایتخت) خبر دادند.
– نیویورک تایمز : ضعف ارتش سوریه در شهر حلب و سقوط شهرها، باعث تعجب مقامات امریکایی شد.
– رویترز نوشت که سقوط شهر درعا در جنوب سوریه با توافق با ارتش انجام شد. اینکه نیروهای ارتش بتوانند به سلامت از شهر خارج شوند و در مقابل، شهر به مخالفان مسلح واگذار شود. مسیر امن برای خروج مقامات نظامی از شهر درعا تا دمشق ایجاد شد و آنها به این شکل، خارج شدند.
– شهر مهم درعا (مرکز استان) در جنوب سوریه، به طور کامل سقوط کرد.
– بخش های مهمی از شهر سویدا (مرکز استان) در جنوب سوریه، سقوط کرد.
در شمال و شمال شرقی سوریه هم نیروهای کردی ( گروه قسد) توانستند بخش هایی گسترده ای را تصرف کنند. این اتفاق بعد از عقب نشینی نیروهای دولتی رخ داد. شهر دیرالزور جدیدترین شهری است که به دست قسد افتاد. یک چهارم مساحت خاک سوریه در کنترل نیروهای کردی است.
نیروهای قسد همچنین گذرگاه مرزی سوریه / عراق یعنی گذرگاه بوکمال (شرق سوریه) را هم تصرف کردند. قبل از این گذرگاه مرزی “نصیب” در جنوب سوریه (گذرگاه مرزی سوریه / اردن) هم از کنترل دولت سوریه خارج شده بود. ارتش اسرائیل هم قبلا همه گذرگاه های مرزی سوریه و لبنان را بمباران کرده و از کار انداخته بود.
تخریب مجسمه حافظ اسد (رئیس جمهوری سابق سوریه و نماد دولت سوریه) در شهر حماه بعد از سقوط این شهر – عکس: محمد حاج قدور – خبرگزاری فرانسه و گتی ایمیجز
انتهای پیام.
- منبع خبر : ایسنا