به گزارش خبرفردوس؛ روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، سید علی معتمدیپور در کارگروه تخصصی ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در بخش کشاورزی که با حضور نمایندگان ادارات آب منطقهای، نیروی توزیع برق و بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی برگزار شد، با بیان اینکه همه ما شرایط حاکم بر اقتصاد کشور را میدانیم، اظهار کرد: در این شرایط تعدادی از تولیدکنندگان بخش کشاورزی به مشکلات جدی خوردند و ما مدیران و جایگاه قانونی چنین کارگروههایی برای گرهگشایی از مشکلات این تولیدکنندگان و رفع موانع سد راه تولید است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: اگر برای حمایت از تولید و تولیدکننده حتی تذکر اداری هم بخوریم و در نهادهای نظارتی پاسخگو هم باشیم ارزش آن را دارد و نباید به خاطر ترس از مواخذه و پاسخگویی نسبت به مشکلات حوزه تولید بیتفاوت باشیم.
معتمدی پور ادامه داد: البته نهادهای نظارتی و سازمان بازرسی تمام قد حامی تولیدکنندگان هستند و تاکنون از تصمیمات اجرایی برای رفع مشکلات آنها حمایت کردند که از این حیث باید قدردان آنها هم بود.
وی گفت: در کنار مدیران اجرایی، نقش مدیران بانکی در حمایت از تولید بسیار حیاتی است؛ حقیقتاً بانک کشاورزی حمایتهای خوبی از تولیدکنندگان ما دارد و نباید بیانصاف باشیم اما باید آن طرف قضیه را هم ببینیم و این سوال را پاسخ دهیم که چگونه است که در آمار ارقام و عملکرد بانک کشاورزی در کشور رتبه خوبی دارد اما میبینیم تولید کنندگان ما نیز ناراضی هستند و بسیاری از آنها زیر بار مشکلات مالی و بانکی کمر خم کردند.
معتمدی تصریح کرد: که قطعا برخی مشکلات تولیدکنندگان ما به مسائل مدیریتی و دانش فنی خودشان برمیگردد اما طرحها و واحدهای تولیدی که به ستاد تسهیل و رفع موانع تولید معرفی میشوند، عمدتا به تصمیمات و مصوباتی فرابخشنامهای به ویژه در حوزه بانکی نیاز دارند تا بتوانند سرپا بایستند و چراغ تولید را خاموش نکنند.
متولی ارشد بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه راهی جز نجات تولیدکنندگان زمینخورده نداریم تاکید کرد: انتظار من از مدیران بانکی به ویژه بانک کشاورزی که به نوعی همخانواده جهاد کشاورزی است، این است که به جای تاکید بر آیین نامهها و بخشنامههای داخلی بانکها، با نگاه حمایتی و مثبت، برای رفع مشکلات سرمایهگذاران و تولیدکنندگان راهحل ارائه دهند چرا که آنها بهتر از هر کسی میدانند چگونه میشود یک تولیدکننده را به لحاظ پولی و مالی کمک کرد.
معتمدی پور گفت واقعیت این است که کلید حل بسیاری از مشکلات در دست بانکها است و از سوی دیگر بسیاری از تولیدکنندگان ما در شرایط فعلی اقتصادی یا باید به طور کامل نابود شوند و یا باید با راهحلهای بانکی و حمایت مدیران بانکی از این مشکلات نجات پیدا کنند.
قائممقام وزیر جهاد کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: مشکل تعدادی دیگر از طرحهای تولیدی ما در حوزه تخصیص آب از آب منطقهای است که هر چند حمایتهای شرکت آب منطقهای نیز وجود دارد اما حقیقتا با هیچ منطقی پذیرفتنی نیست که استان یک درصدی ما، ۱۰ درصد آب کل کشور را تولید کند اما متقاضیان تولید ماهی و تعدادی از گلخانههای ما با عدم تخصیص آب و مجوزهای مربوط به آب، مواجه باشند.
معتمدیپور گفت که البته نگاه کلی حاکم بر شرکت آب منطقهای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان است اما وضعیت فعلی در حد انتظارات نیست و در جلساتی که با همکارانمان در آب منطقهای داریم تلاش میکنیم شرایط را تغییر دهیم و در چارچوب سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی، دغدغههای تولیدکنندگان در حوزه آب به ویژه آبهای سطحی را به حداقل برسانیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در این کارگروه، مشکلات و موانع تولید در ۱۰ واحد تولیدی گلخانهای، تولید بذر و پرورش ماهی به ویژه در حوزه بانکها و مجوز تخصیص آب، مطرح که تصمیمات بسیار خوبی برای آنها اتخاذ شد.
در پایان این نشست، تعدادی از تولیدکنندگان از مواضع صریح سید علی معتمدیپور در حمایت از تولید و همراه کردن سیستم بانکی برای استمهال تسهیلات و مصوبات کاربری برای کاهش مشکلات و موانع سد راه تولید، قدردانی کردند.